Články

Další bytová kauza: Policie zatýkala v Řečkovicích

Zájem policistů o přidělování městských bytů se přesunul tentokrát na okraj Brna. Kriminalisté aktuálně prověřují nakládání s byty v městské části...

Zájem policistů o přidělování městských bytů se přesunul tentokrát na okraj Brna. Kriminalisté aktuálně prověřují nakládání s byty v městské části Brno-Řečkovice a Mokrá Hora. O policejní akci jako první informovala brněnská redakce Českého rozhlasu.

Trolejbusy, které umí část trasy absolvovat pouze na baterie, nově obslouží další části Brna. Dopravní podnik sloučí trolejbusovou linku 30 a autobusovou 43 do jedné, kterou budou obsluhovat výhradně parciální trolejbusy. Část trasy pojedou s využitím trolejového vedení a část na baterie. Změna vstupuje v účinnost 27. dubna 2024.

Pomoci mladým lidem z dětských domovů se začleněním do dospělého života. Takový byl cíl brněnských vědců, když zahajovali projekt Symbios. Nyní inovativní sociální iniciativa založená na sdíleném bydlení studentů a mladých dospělých slaví pět let a má za sebou působivé výsledky.

Brněnská linka na třídění odpadu zahájila jako první linka v republice s automatizovaným provozem loni v březnu svůj pravidelný provoz. Do konce loňského roku dokázala zpracovat přes 7 tisíc tun plastu během jedné směny. Od února 2024 přešla linka na dvousměnný provoz. Linka je ojedinělá především vysokou mírou automatizace provozu.

Veřejnosti dostupné jeskyně letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova a Bozkovské dolomitové jeskyně v Podkrkonoší otevřou dle prodloužené otevírací doby pro duben již od Velkého pátku 29. března.

Kateřinská jeskyně v Moravském krasu, která tento měsíc otevřela po zimní pauze, se stává mimořádně významnou archeologickou lokalitou. Díky odborníkům z laboratoře pro radiouhlíkové datování Ústavu jaderné fyziky Akademie věd ČR se podařilo datovat další tři pravěké abstraktní kresby nalezené před časem se ve staré Kateřinské jeskyni.

Brněnští strážníci zavádějí nový způsob, jak řidičům umožnit platbu pokut za přestupky bez lístečku za oknem a návštěvy u přepážky na Křenové. Řidičům tím ušetří čas a sobě administrativu. Od pátku 1. března proto téměř zmizí z ulic nechvalně známé lístečky vkládané za stěrače.

Dnes máte poslední možnost využít kluziště na Moravském náměstí a také vyhlídkové kolo. Zítra začne demontáž obou atrakcí a pak se začne připravovat na jaro.

Už v úterý 20. února bude možné si prohlédnout návrh nového Územního plánu města Brna. Na základě pokynů od zastupitelů města došlo k dopracování tohoto dokumentu. Nejdříve poputuje do takzvaného společného jednání, kdy se k jeho podobě budou moci vyjádřit dotčené orgány, jako jsou ministerstva, odbory brněnského magistrátu nebo Krajský úřad Jihomoravského kraje. Následovat bude veřejné projednání, které je plánováno na letní měsíce letošního roku.

Načíst další

Doporučujeme

Sledujte nás na Facebooku

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Sledujte nás na Instagramu

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.